A böjtölés ősrégi hagyományát eleveníti fel könyvében a 19. és a 20. század fordulóján praktizált orvos, Halász Henrik. Szenvedélyes hangú, de szakszerű munkáját eredetileg Miskolcon, 1939-ben jelentette meg. A sok betegség esetében eredményes, természetes gyógymód élettani hatásait rendkívül
[>>>]
A böjtölés ősrégi hagyományát eleveníti fel könyvében a 19. és a 20. század fordulóján praktizált orvos, Halász Henrik. Szenvedélyes hangú, de szakszerű munkáját eredetileg Miskolcon, 1939-ben jelentette meg. A sok betegség esetében eredményes, természetes gyógymód élettani hatásait rendkívül meggyőző módon ecseteli a szerző: "a mai orvosi felfogás szerint az emberi szervezet ép állapotban való megtartásának egyedüli feltétele a bőséges, minél táplálóbb ételek fogyasztása, mert csak az ad erőt, ellenálló képességet a szervezetnek. Milyen végzetes tévedés ez az idejétmúlt felfogás, melynek érvényesülése az emberi táplálkozás terén a legtöbb emerre végzetes betegségek előidézője, fenntartója. Hiszen éppen a hivatalos orvosi tudomány által előírt, szükségesnek és legmegfelelőbbnek tartott bőséges, vegyes táplálkozás ? a még ma is 60?80 gramm állati fehérjét tartalmazó tápszerek az okai, előidézői azoknak a már annyira elterjedt sokféle anyagcsere-betegségeknek és rengeteg következményeinek, melyekben a mai szokásos táplálkozási rendszer szerint élő emberek 80-90 százaléka szenved és leli végzetes, idő előtti pusztulását." A felhasznált irodalom jegyzékével és a szerző újra megjelentetett műveinek listájával kiegészített kötet a természetes gyógymódok iránt érdeklődő olvasóknak ajánlható.
[<<<]