Nosztalgikus hangulatú szakácskönyvvel lepi meg olvasóit Saly Noémi. Célja annak a köztudatban élő, legendás tudásnak a megidézése volt, amit mindnyájan "nagymamáink" konyhaművészetének nevezünk, s valójában a klasszikus, hazai hagyományokban gyökerező, házias, ízes ételek repertoárját jelenti.
[>>>]
Nosztalgikus hangulatú szakácskönyvvel lepi meg olvasóit Saly Noémi. Célja annak a köztudatban élő, legendás tudásnak a megidézése volt, amit mindnyájan "nagymamáink" konyhaművészetének nevezünk, s valójában a klasszikus, hazai hagyományokban gyökerező, házias, ízes ételek repertoárját jelenti. Ilyenekből állított össze a szerző egy kötetre valót - csupa olyan fogást, amely valóban szerepelt a századfordulós repertoáron, ám amely ma is megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is. Az első fejezetben apróbb-nagyobb háztartási trükkök gyűjteményét találjuk. Ezt követik maguk a receptek: levesek, főzelékek és zöldségek, saláták, előételek, mártások és szószok, feltétek, húsos főételek, belsőségek, sós és édes tészták, sütemények és édességek, valamint befőttek és lekvárok. A szöveget stílusban passzoló színes illusztrációk kísérik. Az Ünnepi Könyvhétre megjelenő kötet végén tárgymutató segíti a keresést. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]