A Budapesten és szerte az országban kibontakozó, a világtrendekhez öles léptekben felzárkózó kulináris forradalomban a cukrászok egy ideig lemaradni látszottak, ma már azonban itt van a hazai cukrászok új generációja. A generáció egyik, a szó szoros értelmében is színes egyénisége Horváth Eszter,
[>>>]
A Budapesten és szerte az országban kibontakozó, a világtrendekhez öles léptekben felzárkózó kulináris forradalomban a cukrászok egy ideig lemaradni látszottak, ma már azonban itt van a hazai cukrászok új generációja. A generáció egyik, a szó szoros értelmében is színes egyénisége Horváth Eszter, aki a szülőktől eredő cukrászati hagyományt saját maga stylistként szerzett tapasztalataival ötvözve teremtette meg markáns egyéni stílusát, amelyet a fenséges ízek mellett a meghökkentő formák és a harsány, életteli színek jellemeznek. Most egy látványos és szép kivitelezésű könyvben gyűjti össze kedves receptjeit és a kezdőkkel is megosztja azokat a fogásokat és titkokat, amelyekkel bárki tud mesés desszertkölteményeket készíteni. A könyv első fejezete alapos bevezetés a cukrászkodásba, bemutatva a különböző tészták, töltelékek és krémek készítésének módját, a bevonatok és díszítések technikáját, amit négy tematikus fejezet követ, természetesen színek és hangulatok szerint csokorba gyűjtve a mintegy félszáz receptet, amelyek között találhatunk szivárványszínben tobzódó tortát cheesburgert fornázó sütikét, pillecukorból készülő égszínkék "jégrémeket"; de a különcségekkel jó megfér ?Eszter kedvenc brownie-ja, ?anyu kedvenc csokibonbonja, a klasszikus répatorta és egy deluxe pavlova is. A jó minőségű sütemények kedvelői és az extravagáns ötletek után kutatók egyaránt évezni fogják a hasznos címekkel záruló receptalbumot. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]