Dokumentum  
 
Polc: (Könyv) [Nincs]
  [HunMark letöltés] [HunMark ellenőrzés]
Cím: Hajdúsági ízek
Alcím: régi és új ételkülönlegességek konyhafőnököknek
Közrem.: Kiripolszky Károly (gyűjt.,vál.) ; Jókai Mór Városi Kvt. (közread.) ; Nemesi Konrád (szerk.)
Szerz. közl: [a recepteket gyűjt. és vál. Kiripolszky Károly] ; [szerk. Nemesi Konrád] ; [kiad. a Jókai Mór Városi Könyvtár]
Kiadás: Pápa : Jókai M. Vár. Kvt., 2011
Eto: 641.568(439Hajdúság)(083.12)
Tárgyszó: Hajdúság
Szakjel: 641
Cutter: H 12
ISBN: 978-963-9818-20-0
Nyelv: magyar
Oldal: 97 p.
UKazon: 201117035
Kivonat: Noha több mint harminc évvel ezelőtt, 1980-ban készült a kis kötet, amely a hagyományos és modern hajdúsági konyha legjobb, leghíresebb receptjeiből lett összeválogatva, érdekességéből, használhatóságából mit sem veszített: az útmutatókat követve a vállalkozó szellemű háziasszonyok, amatőr vagy profi szakácsok ma is elkészíthetik az ínycsiklandozó hajdú specialitásokat. Az első fejezetben találjuk a régi ételek leírásait, ezt követik a pulykás és disznótoros fogások, továbbá a helyi különlegességek. Az utolsó két részben olvashatunk az ökörsütés lebonyolításáról, és tanulmányozhatjuk a gasztronómiai fogalmakat is. A nő tenyérben is könnyedén megbújó, aprócska kiadvány zárórészének üres lapjaira saját receptjeinket róhatjuk fel. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
WeblapIsmertetők és borítók
antikvarium.hu:
azolo.hu:
libri.hu:
mek.oszk.hu:
moly.hu:
oszk.hu:
Halis István Városi Könyvtár
TextLib WWW V2.01.01/1672 - InfoKer