Igazságtartalmát tekintve könnyen belátható kijelentés olvasható címként az igényes kiállítású szakácskönyv borítóján: Az élelmi rost jó! Bizonyított, hogy az élelmi rostokban gazdag étrend segíthet az egészségmegőrzésben és számos betegség megelőzésében, mégis kevesen tudják, hogyan valósítható
[>>>]
Igazságtartalmát tekintve könnyen belátható kijelentés olvasható címként az igényes kiállítású szakácskönyv borítóján: Az élelmi rost jó! Bizonyított, hogy az élelmi rostokban gazdag étrend segíthet az egészségmegőrzésben és számos betegség megelőzésében, mégis kevesen tudják, hogyan valósítható meg a mindennapokban. Az elkötelezett dietetikus szerzők, Soltész Erzsébet és Gajda Zoltán a rostban gazdag táplálkozás témáját szakmai alapossággal, mégis olvasmányosan járják körül. Céljuk, hogy elindítsák egy új fogalommal jelölt irányzat, a „rosttudatos táplálkozás trendjét. Épp ezért hiánypótlónak tekinthető könyvükben minden segítséget megadnak: gyakorlati tanácsokat az élelmirostforrások kiválasztásához, útmutatót a termékjelölések értelmezéséhez, tippeket az otthoni sütés-főzéshez. A hatvan, egész oldalas színes fotóval illusztrált rostdús recept között találhatók újszerű fogások és hagyományos ételek is az elkészítést segítő praktikákkal. Az élelmi rostok élettani hatásai mellett a szerzők foglalkoznak a táplálkozás és a mikrobiom kapcsolatával, a bélflóra egyensúlyának jelentőségével. A hivatalos ajánlások, a témára vonatkozó szabályozás és az új kutatási területek bemutatásával a szakemberek számára is mondanak újat. A tartalmas, szakirodalmi jegyzékkel és tárgymutatóval kiegészített kötet sokszor fellapozható hasznos kézikönyv és receptgyűjtemény a tudatosan táplálkozó, saját és családja étrendjére odafigyelők számára. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]